ТОП 3 добавки за отслабване

Въведение

Загубата на тегло е честа цел за мнозина, но изисква упоритост и правилно ръководство, особено предвид съвременния заседнал начин на живот и наличието на калорични храни. Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) подчертават, че е необходимо да се въведе здравословен начин на живот, който включва хранене с богато на хранителни вещества храни, активно движение и стресоустойчивост.

Въпреки това, много хора се обръщат към хранителни добавки в надежда за допълнителна подкрепа в процеса на загуба на тегло.

Причини за покачване на теглото

✅ Водна задръжка – многото въглехидрати карат тялото да задържи допълнителни молеклули вода извънклетъчно. Тоест под кожата и в крайниците основно. 
✅ Подуване на корема – тежестта от калоричните храни и алкохолни напитки е неизбежна. Стомашно-чревният тракт е претоварен, а червата не успяват да преработят цялата тази храна и буквално се задръстват.
✅ Забавяне на метаболизма – когато тялото ви усети цялото това натоварване, мигновено забавя метаболизма и буквално го включва на авариен режим.

ТОП 5 добавки за отслабване

  1. Диутретици – широко разпространени сред целящите отслабване и намаляване на теглото, диуретиците могат да бъдат на билкова основа или с химичен състав. Разликата между тях се изразява в това, че билков диуретик е хранителна добавка, която стимулира тялото да премахне извънклетъчната задържана вода по естествен начин, а лекарствените продукти могат да доведат до прекалена дехидратация и да навредят на организма. Билковите добавки за изхвърляне на задържана вода стимулират пикочните и бъбречни функции. Те не премахват насилствено водата от организма и по този начин няма риск за здравето на потребителя. Лекарствата за обезводняване са предназначени за хора със заболявания и трябва да се приемат единствено под лекарски контрол. 
  2. Фет бърнери – изключитлено популярни сред целящите отслабване и загуба на тегло, този тип хранителни добавки се разделя на двавида: липотропни и термогенни. Липотропните фет бърнери въздействат по-скоро стимулирайки процеси в тялото при физическа активност и по време на спорт. Термогенните фет бърнери влияят на метаболитните процеси в организма дори без физическа активност и са предпочитани от хора със заседнал начин на живот – работещи на бюро, не спортисти и др. Термогенните фет бърнери стимулират обмяната на веществата и ускоряват метаболизма, което води до по-голямо мастно изгаряне дори без тренировки. Разбира се, и двата вида действат много по-добре при спортуващи хора и резултатите на тази хранителна добавка, комбинирана със спорт се увеличават драстично.
  3. Билкови чайове за отслабване – детокс чай. Набралите огромна популярност през последните години детокс чайове, стимулират различни процеси в организма, според техния състав. Те могат да бъдат насочени към изхвърляне на задържаната вода, ускоряване на метаболизма, потискане на апетита или пречистване на червата. Разбира се, при билките също трябва да се внимава и е от огромно значение какъв е състава на определения билков микс за отслабване. Някои чайове съдържат билки, които могат да бъдат опасни при големи дози (например Сена). Най-добрите чайове за детокс са съобразени с географските ширини на потребителите – използват билки, за които потребителите доказано имат ензими да бъдат усвоени в организма. Чайове стимулиращи изхождането чрез диария могат да бъдат опасни. Потребителите предпочитат чай, който стимулира метаболизма, потиска апетита натурално и действа успокояващо на стомаха и червата.

Slim body – 60 капсули за отслабване

59.90лв.

Slim Bear – Detox Tea

24.90лв.

Заключение

В заключение, хранителните добавки за отслабване са чест избор сред мнозина, търсещи бързи резултати в процеса на загуба на тегло. Въпреки това, важно е да се има предвид, че хранителните добавки са  добър помощник за вашите резултати, но допълнението на здравословен начин на живот и движение е истинския ключ към дълготрайните успехи. За постигане на добри реузлтати в борбата с излишните килограми е необходимо да се съчетаят правилно хранене, редовно физическо упражнение, качествени хранителни добавки и управление на стреса. Преди да започнете да приемате каквито и да било добавки, винаги е добре да се уверите, че те са подходящи за вашите индивидуални нужди и здравословно състояние. Потребителите трябва да избират хранителни добавки с доказан произход и история на фирмата производител. Преди да поръчате хранителни добавки онлайн се уверете, че те са често предпочитан избор от потребителите, вижте отзивите от клиенти и дали разполагат с нужните сертификати за качество.

The green bear е компания с 5 годишна история, която се радва на положителни отзиви от стотици хиляди потребители от цял свят. Продуктите са препоръчани и одобрени от медицински лица и са доказано безопасни за употреба.

Виктория Апостолова
Виктория Апостолова@victoriadiet.eu
Read More
Виктория Апостолова е член на екипа на The Green Bear от 2022г. Тя е Нутриционист и завършил магистър по "Храни, хранене и диететика" и успешен консултант при хранителни нарушения.

Категории

ПОСЛЕДНИ

НАШИЯТ INSTAGRAM

Нашите билкови миксове са сертифицирани и препоръчвани от лекари, НО действията на билките могат да бъдат притъпени посредством различни фактори. Винаги препоръчваме на клиентите си, стартирайки приема на чайовете ни, да се опитат да подобрят своите най-елементарни навици, за да виждат десет пъти по-добри резултати. Не сте задължени да тренирате с часове и да броите всяка калория, даже напротив, минимални усилия от ваша страна, ще ви донесат гарантирани резултати! Приемайте чая редовно, както е описано - два пъти дневно, опитайте да вложите минимални усилия от ваша страна и вижте резултата!

Нашите билкови миксове са сертифицирани и препоръчвани от лекари, НО действията на билките могат да бъдат притъпени посредством различни фактори. Винаги препоръчваме на клиентите си, стартирайки приема на чайовете ни, да се опитат да подобрят своите най-елементарни навици, за да виждат десет пъти по-добри резултати. Не сте задължени да тренирате с часове и да броите всяка калория, даже напротив, минимални усилия от ваша страна, ще ви донесат гарантирани резултати! Приемайте чая редовно, както е описано - два пъти дневно, опитайте да вложите минимални усилия от ваша страна и вижте резултата!

Количка
Започнете да пишете за да видите продукти

Кутии

Детокс

Намаления

Отслабване