ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

След като бъде направена поръчка от нашият уеб сайт, автоматизираната система уведомява потребителя с имейл за успешно приетата заявка. Доставка се прави само на успешно направени и приети от системата поръчки, които потвърдите при обаждане от наш служител. При подготвяне и обработка на поръчаната стока, потребителят бива уведомяван с имейл, че поръчката е изпълнена и съответно предадена на куриер. Доставката се извършва в рамките на следващия работен ден, освен случаите когато има официален празник и куриерската фирма не работи. Фирмата-доставчик, с която работим е Еконт Експрес, като часовете за доставка стандартно са между 9:00-17:00 часа.  Доставката се извършва до точно посочен от потребителя адрес или до офис на Еконт Експрес в съответния град. Цените за доставка до офис на куриер започват от 5.00лв и варират в зависимост от това колко артикули са поръчани и на каква стойност. Доставка до личен адрес започва от цена 6.00лв. и отново може да се промени в зависимост от броя на поръчаните артикули и тяхната стойност, както и градът или селото и други допълнителни възможности предлагани от куриерската фирма.

Ние предлагаме опция ПРЕГЛЕД, като ако поръчаната стока бъде отворена и потребителя се откаже от нея, транспортните разходи за двете посоки(отиване и връщане) се поемат от него. Също така, ако потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до офис на Еконт да получи пратката си, поръчката се счита за провалена от страна на потребителя и повече няма да бъдат приемани и обработвани негови бъдещи поръчки.

ПЛАЩАНЕ НА ПОРЪЧАНАТА СТОКА

Заплащането на поръчаната стока може да се извърши с „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката до личен адрес или до офис на фирмата-доставчик или чрез заплащане с дебитна/кредитна карта при подаване на заявката в нашия уебсайт. За всеки поръчан продукт потребителят трябва да заплати обявената му цена, както и цената за доставката на този продукт. Цените са в български лева и са валидни до изчерпване на количествата или до промяна на цената.

ВРЪЩАНЕ И РЕКЛАМАЦИЯ

Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в 14 дневен срок от получаване на стоката. При отказ от поръчката потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазена цялост на опаковката. Също така, ако потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока на посочена от него банкова сметка в срок от 30 дни след връщането на стоката. В случай, че потребителят не върне стоката, сумата която е заплатил за нея няма да му бъде възстановена докато не я върне.

Рекламации за книги и индивидуални програми НЕ СЕ ПРИЕМАТ по обясними причини.

Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните, като несъответствията може да са следните:
– производствени дефекти на стоката;
– констатирани липси на части от стоката;
– изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;
– несъответствие с обявеното количество;
– повреда на стоката при транспортирането;
Рекламацията може да се предяви пред екипа ни в секция КЛИЕНТИ с бутон „РЕКЛАМАЦИЯ“, като едновременно с това потребителят трябва да върне стоката в упоменатия срок. При рекламация потребителят може да избере връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума или замяна за друг артикул на същата стойност или с доплащане!
 Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:
– запазен добър търговски вид (стоката не е разопакована, надраскана, използвана, съсипана).
– не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
– запазена оригинална опаковка и етикет.

Връщането на стока при отказ или рекламация, както и замяна могат да се осъществят по следния начин: 
– потребителят се задължава да използва услугите на фирмата куриер с която работи
– потребителят да изпрати стоката на посочения адрес на търговеца върху товарителницата, която е получил с пратката си, или да се свърже с нас, чрез бутон „За контакти“ за предоставяне на адрес за връщане.
– потребителят да заплати транспортните разходи и в двете посоки (отиване и връщане/ако има връщане на стока/), освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин.