За билките, За здравето с Виктория

Мента – влияние и ползи!

Въведение

Знаете ли, че като студентка страдах от паник атаки. Доста съм говорила за това. Тогава търсих начин да си помогна, тъй като лекарите не успяваха да намерят причината, а не исках да стигам до антидепресанти. Започнах с билки. Всяка вечер преди лягане си правих ментов чай, в последствие включих и маточина. Действаше ми страшно успокояващо. Днес искам да обърна внимание на ментата.

Свойства

Ментата проявява множество полезни за здравето свойства:
– превенция от развитие на рак и против затлъстяване
– антибактериални и противогъбични
– антивирусни
– противовъзпалителни
– антидиабетни и кардиопротективни ефекти
– антиоксидантни
– етеричните масла от мента проявяват антибактериални действия срещу Bacillus subtilis , Streptococcus aureus , Pseudomonas aeruginosa
– успокоява нервната система
– подобрява храносмилането

Ментата е един от основните елементи в рецептата на уникалния детокс чай за намаляване на теглото – Slim bear! Повече за него вижте тук:

ВИЖ всички наши продукти ТУК

още информация

Какво съдържат билките от род Мента?

Богати са на полифеноли и освен това съдържат кафеена киселина и нейните производни кафтарова киселина, канелена киселина, ферулова киселина и олеанолова киселина. Флавоноиди, включително лутеолин и неговите производни апигенин, акацетин, диосмин, салвигенин и тимонин, също са открити в тези растения, както и флаваноли като катехин, епикатехин и кумарини.

Приемайки билки, хранителни добавки, качествена храна и двигателна активност успях да се преборя с този проблем без да се налага да стигам до специалисти в областта. Надявам се с тази информация да съм ви била полезна, защото освен научна информация за мен е важно да споделям и личен опит !

Какво казва медицината?

Медицинско проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23489975/

Заключения и изводи: Маслото от мента намалява IGP, проксималната фазова контрактилитет и апетита, с незначителен ефект върху стомашната чувствителност, тонуса, акомодацията и хранителната толерантност в здравето.

Виктория Апостолова
Виктория Апостолова@victoriadiet.eu
Read More
Виктория Апостолова е член на екипа на The Green Bear от 2022г. Тя е Нутриционист и завършил магистър по "Храни, хранене и диететика" и успешен консултант при хранителни нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *