За билките, За здравето с Виктория

Качихте килограми по празниците? Ето какво да направите!

Въведение

Празниците са страхотни, срещаме се с приятели, с които отдавна не сме виждали, прекарва е време със семейството, но неминуемо това се отразява на формата ни. 
Знаете, че е важно с какво се храним от Нова година до Коледа, а не обратно.
Комбинацията от различни храни, повишеното количество въглехидрати и липсата на движение може да доведе до рязкото покачване на няколко килограма само за няколко дни. Въпреки това бързо качените килограми могат.

Причини за покачване на теглото

✅ Водна задръжка – многото въглехидрати карат тялото да задържи допълнителни молеклули вода извънклетъчно. Тоест под кожата и в крайниците основно. 
✅ Подуване на корема – тежестта от калоричните храни и алкохолни напитки е неизбежна. Стомашно-чревният тракт е претоварен, а червата не успяват да преработят цялата тази храна и буквално се задръстват.
✅ Забавяне на метаболизма – когато тялото ви усети цялото това натоварване, мигновено забавя метаболизма и буквално го включва на авариен режим.

Резултатът от тази рязка промяна и натоварване на организма е Липса на енергия, Болки в кръста и Главоболие

90% от моите клиенти се притесняват, че по време на празниците са качили 2-3 дори 4 кг. Въпреки това може да реагирате бързо и да възвърнете нормалното състояние на организма си. Основното и най-лесно е да свалите тези килограми, защото това не са мазнини и лесно може да бъдат премахнати, точно както са натрупани!

Какво да направите?

✅ Увеличете приема на вода и чай. Тук категорично препоръчвам да използвате SLIM BEAR- detox tea . Той има свойствата да успокоява подутия корем и да премахва тежестта от него. Да ускорява метаболизма посредством повишаване на термогенезата и НАЙ-ВАЖНОТО – моментално изхвърля излишната вода от тялото ви като стимулира естествени процеси в него. 

✅ Намалете приема на въглехидрати поне за няколко дни. Наблегнете на зеленчуци, свежи сезонни плодове и течни храни като супи. Консумирайте леки храни като не мазна риба, яйца и др.

✅ Изключи изцяло захарта и преработените храни. Поне за седмица премахнете храни като чипсове, сладки изделия, тесто и др. тежки храни с изкуствени мазнини.

Уверявам ви, че с тези няколко простички съвета ще се отървете изключително бързо от качените няколко килограма по време на празниците

Slim Bear – Detox Tea

22.90лв.

Какво казва медицината?

Медицински проучвания за съставките на Slim bear:

Джинджифил:
Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24615565/

Заключение от проучването: Тези открития предполагат, че добавките с джинджифил потискат затлъстяването, предизвикано от диета с високо съдържание на мазнини и може да бъде обещаваща адювантна терапия за лечение на затлъстяването и неговите усложнения.“

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22538118/

Заключение от проучването: Консумацията на джинджифил подобрява термичния ефект на храната и насърчава чувството за ситост, без да се засягат метаболитните и хормоналните параметри при мъжете с наднормено тегло: пилотно проучване. 

Коприва:

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28078249/

Заключение : Нашите резултати насърчават използването на хидроалкохолен екстракт от U. dioica като антиоксидант за допълнителна терапия на диабет, тъй като хидроалкохолният екстракт от U. dioica може да намали рисковите фактори за сърдечно-съдова честота и други усложнения при пациенти със захарен диабет.

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24273930/

Заключения от проучването: Копривата може безопасно да подобри гликемичния контрол при пациенти с диабет тип 2, нуждаещи се от инсулинова терапия.

Бяла бреза:

Проучване: https://www.ema.europa.eu/en/documents/herbal-summary/birch-leaf-summary-public_en.pdf

Цитат от изявлението : „HMPC заключи, че въз основа на дългогодишната му употреба могат да се използват лекарства от брезови листа за малки проблеми, засягащи пикочните пътища (структури, които носят урина), за да се увеличи производството на урина, за да се постигне зачервяване на пикочните пътища“

Мурсалски чай:

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32824863/

Цитат от изявлението: „Някои доклади сочат разлики в състава на чревната микрофлора на затлъстелите хора в сравнение с слабите. Биоактивните съединения от естествен произход с благоприятно и многостранно въздействие върху организма се използват по-често за профилактика и лечение на много метаболитни заболявания, включително затлъстяването. Sideritis scardicaтрадиционно се консумира като планински чай на Балканите за укрепване на организма и подобряване на настроението. Много доклади показват положителен ефект върху храносмилателната система, загуба на тегло и предотвратяване на инсулинова резистентност. Освен това той проявява антиоксидантна активност и противовъзпалителни ефекти.“

Жълт кантарион :

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28064110/

Заключение: „За пациенти с лека до умерена депресия, жълт кантарион има сравнима ефикасност и безопасност в сравнение със SSRIs.“

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27589952/

Заключение: „SJW монотерапията за лека и умерена депресия превъзхожда плацебо при подобряване на симптомите на депресия и не се различава значително от антидепресантите.„

Бял трън

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25396404/

Цитат от проучването : „Наскоро, доказано е, че вещество от магарешки бодил притежава агонистични свойства на активирания от пероксизома пролифератор γ (PPARγ) агонист. PPARγ е молекулярната цел на тиазолидиндионите, които се използват клинично като инсулинови сенсибилизатори за понижаване на нивата на кръвната глюкоза при пациенти с диабет тип 2. Интересното е, че проучванията показват, че частичният агонизъм на PPARγ индуцира обещаващи модели на активност, като запазва положителните ефекти, приписвани на пълните агонисти, с намалени странични ефекти. В този преглед се обсъжда терапевтичният потенциал на бял трън при лечението на диабет и неговите усложнения. които се използват клинично като инсулинови сенсибилизатори за понижаване нивата на кръвната глюкоза при пациенти с диабет тип 2. Тиазолидиндионният тип PPARy лиганди е агонист с много висок афинитет на свързване. Този тип лиганд обаче демонстрира редица нежелани странични ефекти, поради което се налага търсенето на нови ефективни PPARγ агонисти.“

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31973745/

Заключение : В това проучване демонстрирахме, че силибининът като противовъзпалителна терапия е потенциална алтернатива за управление на затлъстяването, както и свързаните с него усложнения. Освен това терапиите, базирани на силибинин, могат допълнително да се развият като ново лечение за управление на различни разстройства, причинени от възпаление.

Невен

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19374166/

Цитат: При хроничен противовъзпалителен модел, използващ формалин, приложението на 250 и 500 mg / kg телесно тегло екстракт от невен предизвиква инхибиране съответно от 32,9 и 62,3% в сравнение с контролите. Установено е, че производството на TNF-алфа чрез култура на макрофаги, третирана с липополизахарид (LPS), е значително инхибирано от екстракта от невен. 

Мента:

Проучване: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23489975/

Заключения и изводи: Маслото от мента намалява IGP, проксималната фазова контрактилитет и апетита, с незначителен ефект върху стомашната чувствителност, тонуса, акомодацията и хранителната толерантност в здравето.

Виктория Апостолова
Виктория Апостолова@victoriadiet.eu
Read More
Виктория Апостолова е член на екипа на The Green Bear от 2022г. Тя е Нутриционист и завършил магистър по "Храни, хранене и диететика" и успешен консултант при хранителни нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *