Общи условия

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ НА “МОДЕРНА МАМА” ЕООД

 

     I.ПРЕДМЕТ

Чл. 1. Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между „МОДЕРНА МАМА“ ЕООД, ЕИК  205877717 , със седалище и адрес на управление: гр.Пловдив ул. Войвода Руси Славов No 2, ет. 3, наричана по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу ПОЛЗВАТЕЛИ или КЛИЕНТИ, на електронния магазин „thegreenbear.eu”

 

     II. ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРОНИЯ МАГАЗИН „thegreenbear.eu”

Чл. 2. Thegreenbear.eu e електронен магазин, достъпен на адрес в Интернет https://thegreenbear.eu, чрез, който Ползвателите могат да сключват договори за покупка и доставка на предлаганите стоки с регистрация и създаване на потребителски профил или директно чрез формата на незабавна поръчка, както и:

При поръчка КЛИЕНТЪТ се задължава да плати цената на стоката, услугите и разходите за доставка съгласно условията описани в информацията за доставка и заплащане на стоки и услуги, както и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

Да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка.

Да получават информация за нови стоки и услуги предлагани от  https://thegreenbear.eu

Да извършват електронни изявления във връзка със сключването или изпълнението на договори с https://thegreenbear.eu, чрез интерфейса на страницата, достъпна в Интернет.

Да бъдат уведомявани за правата, произтичащи от закона, предимно чрез интерфейса на страницата  https://thegreenbear.eu в Интернет.

Чл. 3. ДОСТАВЧИКЪТ има право да променя цените на предлаганите стоки и услуги, без необходимост от предварително уведомяване. Всички обявени цени са в български левове с включен ДДС.

Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката на желаната стока. Съобщението за намаление на цените става с поставяне на новата цена под старата, като последната е зачеркната.

Чл. 4. (1)При липса на наличност от заявената стока ДОСТАВЧИКЪТ уведомява КЛИЕНТА за изчерпването ѝ чрез изпращане на съобщение на посочената от КЛИЕНТА електронна поща или на посочения телефон.

(2)Потребителят е длъжен своевременно да съобщи на Доставчика за настъпила промяна в предоставените данни за контакт, тъй като в противен случай изпратената информация се счита за достигнала.

(3) При посочени неверни данни – непълен или погрешен  адрес, лице за контакти и/или телефон ДОСТАВЧИКЪТ не е обвързан, от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

Чл. 5. ДОСТАВЧИКЪТ не носи отговорност за допуснати грешки и неточности в публикуваната на https://thegreenbear.eu информация. ДОСТАВЧИКЪТ си запазва правото да разширява и стеснява предлаганата информация, която Потребителят има възможност да получи на интернет страницата, включително и правото на корекции на цените в магазините, както и промяна в дизайна на артикулите.

 

     III. ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА

Чл. 6. ДОСТАВЧИКЪТ доставя стоката сам или чрез трети лица, подходящо опакована, съгласно вида ѝ. В определени случаи e възможно доставката да бъде извършена на части (например две отделни пратки).

Чл. 7. ДОСТАВЧИКЪТ не носи отговорност за вреди от коментари, мнения, публикации или други под продуктите!

Чл. 8. КЛИЕНТЪТ има право да откаже получаването или да върне стока в следните случаи:

–  Ако доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента и това може да се установи чрез обикновен преглед на стоката.

– Ако при транспортирането стоката е повредена.

– Ако е налице съществено несъответствие между поръчаната и доставената стока, което е било невъзможно да бъде установено в момента на доставката, стоката се подменя в срок от 48 часа след заявката на клиента и извършен оглед за установяване на несъответствието.

Чл.9 След получаване и заплащане на стоката, Клиентът може да направи рекламация и да иска връщането на стоката и възстановяване на платената от него сума, в случай, че за стоката се установи съществен скрит дефект, като правото да се направи такава рекламация се погасява в срок до 48 часа от получаването на стоката.

 

Доставка на поръчани стоки

След като бъде направена поръчка от нашият уеб сайт, автоматизираната система уведомява потребителя с имейл за успешно приетата заявка. Доставка се прави само на успешно направени и приети от системата поръчки, които потвърдите при обаждане от наш служител. При подготвяне и обработка на поръчаната стока, потребителят бива уведомяван с имейл, че поръчката е изпълнена и съответно предадена на куриер. Доставката се извършва в рамките на следващия работен ден, освен случаите когато има официален празник и куриерската фирма не работи. Фирмата-доставчик, с която работим е Еконт Експрес, като часовете за доставка стандартно са между 9:00-17:00 часа.  Доставката се извършва до точно посочен от потребителя адрес или до офис на Еконт Експрес в съответния град. Цените за доставка до офис на куриер започват от 5.00лв и варират в зависимост от това колко артикули са поръчани и на каква стойност. Доставка до личен адрес започва от цена 6.00лв. и отново може да се промени в зависимост от броя на поръчаните артикули и тяхната стойност, както и градът или селото и други допълнителни възможности предлагани от куриерската фирма.

Ние предлагаме опция ПРЕГЛЕД, като ако поръчаната стока бъде отворена и потребителя се откаже от нея, транспортните разходи за двете посоки(отиване и връщане) се поемат от него. Също така, ако потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до офис на Еконт да получи пратката си, поръчката се счита за провалена от страна на потребителя и повече няма да бъдат приемани и обработвани негови бъдещи поръчки.

Плащане на поръчани стоки

Заплащането на поръчаната стока може да се извърши с „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката до личен адрес или до офис на фирмата-доставчик или чрез заплащане с дебитна/кредитна карта при подаване на заявката в нашия уебсайт. За всеки поръчан продукт потребителят трябва да заплати обявената му цена, както и цената за доставката на този продукт. Цените са в български лева и са валидни до изчерпване на количествата или до промяна на цената.

Връщане и рекламация

Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в 14 дневен срок от получаване на стоката. При отказ от поръчката потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазена цялост на опаковката. Също така, ако потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока на посочена от него банкова сметка в срок от 30 дни след връщането на стоката. В случай, че потребителят не върне стоката, сумата която е заплатил за нея няма да му бъде възстановена докато не я върне.

Рекламации за книги и индивидуални програми НЕ СЕ ПРИЕМАТ по обясними причини.

Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните, като несъответствията може да са следните:
– производствени дефекти на стоката;
– констатирани липси на части от стоката;
– изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;
– несъответствие с обявеното количество;
– повреда на стоката при транспортирането;
Рекламацията може да се предяви пред екипа ни в секция КЛИЕНТИ с бутон „РЕКЛАМАЦИЯ“, като едновременно с това потребителят трябва да върне стоката в упоменатия срок. При рекламация потребителят може да избере връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума или замяна за друг артикул на същата стойност или с доплащане!
 Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:
– запазен добър търговски вид (стоката не е разопакована, надраскана, използвана, съсипана).
– не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
– запазена оригинална опаковка и етикет.

Връщането на стока при отказ или рекламация, както и замяна могат да се осъществят по следния начин: 
– потребителят се задължава да използва услугите на фирмата куриер с която работи SHOP.THEGREENBEAR.EU – (Еконт Експрес)
– потребителят да изпрати стоката на посочения адрес на търговеца върху товарителницата, която е получил с пратката си, или да се свърже с нас, чрез бутон „За контакти“ за предоставяне на адрес за връщане.
– потребителят да заплати транспортните разходи и в двете посоки (отиване и връщане/ако има връщане на стока/), освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин. WhatsApp
VIber
Поръчай по VIber или WhatsApp