Каквото посееш, това ще пожънеш! Кампания за опазване на околната среда!

Започваме национална кампания, с която ви призоваваме да пазим околната среда. Не искаме нищо от теб – освен да бъдеш отговорен и начинът ти на живот да не вреди на природата. Стартираме тази кампания след поредицата сигнали за замърсяване на реки, обществени места, зелени площи, които са се превърнали в най-удебните нерегламентирани сметища. Като пример посочваме „островът“ от отпадъци на река Искър в близост до Своге. 

Това плаващо сметище е било трупано с години, а придошлите води го отведоха до стената на язовир „Своге“. Подобни случаи имаше още в Бургаско и по река Струма. Всяка година у нас се унищожават по 5-6 реки заради замърсяване или ВЕЦ-ове. Национално известни станаха случаите със замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди около 20 пъти над нормата в района на Пловдив, както и замърсяването на река Въча с машинно масло.
Именно хората с техния ежедневен бит, работа и забавление са източник на замърсяването на водата, което все повече се превръща в бич за съвременния свят и заплаха за оцеляването на планетата.
Природата е една за всички нии не всичко попаднало в почвата ще покълне в растение, за това ние носим отговорността какво "засаждаме"! Нека бъдем съвестни и разумни хора и да създаваме добър живот за себе си и всички около нас!
 WhatsApp
VIber
Поръчай по VIber или WhatsApp